Ronald Lowijs heeft een zelfstandig, onafhankelijk adviesbureau dat zich bezighoudt met assessments, leiderschapsonderzoek, coaching en teamontwikkeling.

Tot zijn opdrachtgevers behoren overheidsorganisaties  en particuliere bedrijven.

Vanaf 1993 werkte hij intensief samen met Wienand van Rossum.

Kenmerkend voor zijn stijl van werken is een zakelijke, professionele benadering van mensen, gecombineerd met respect, gemeende interesse en inlevingsvermogen.

Zijn bevindingen worden in begrijpelijke taal verwoord en onderbouwd met logisch argumenten.

Hij hecht aan een direct contact met de opdrachtgever en de kandidaat. Hij neem er de tijd voor om onderzoeksgegevens en verbanden daartussen uitgebreid door te spreken. Dit, omdat hij zich ten doel stelt dat alleen een gedeeld inzicht kan leiden tot acceptatie en draagvlak voor vervolgstappen.

Elk onderzoeksrapport is uniek. De rapporten zijn handwerk en geen samenraapsel van voorgeprogrammeerde generalisaties.

Naast deze werkzaamheden is hij ook een gepassioneerd fotograaf. Het is voor hem bijzonder geweest te ontdekken dat de activiteiten die hij verricht in het adviesbureau en zijn werkzaamheden als fotograaf vlak bij elkaar blijken te liggen. Als consultant analyseert hij op een cognitieve wijze  persoonlijkheidskenmerken en drijfveren van mensen , als fotograaf kijkt hij scherp naar mensen om de kenmerkende blik, houding of beweging te kunnen vastleggen.  Ook als fotograaf heeft hij een professionele vorm gevonden om deze activiteiten op de markt te zetten in  veelal een B2B constructie.

Ronald-Lowijs

QUOTE

“De dwaling is de moeder van het inzicht” – Richard Wagner